Prihod "Telenora" u Srbiji porastao za 17,6 odsto

Bez autora
Jul 21 2011

Kompanija "Telenor" u Srbiji objavila je danas da je u drugom kvartalu ove godine ostvarila prihod od 9,41 milijardi dinara, rast od 17,6 odsto u odnosu na isti period 2010. godine. Broj korisnika "Telenora" u Srbiji sada iznosi 3,061 miliona. Udeo kompanije koji posluje u okviru norveške "Telenor grupe", po broju korisnika na srpskom tržištu mobilne telefonije, sada je veći od 35 odsto. Ovaj visok rast prihoda u kombinaciji sa stalnim poboljšanjem kontrole i upravljanjem troškova, doveo je do porasta nominalne dobiti pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) za više od 30 odsto. Na kraju drugog kvartala, renovirano je 50 odsto "Telenorove" mreže u Srbiji, što je uticalo na porast kapitalnih troškova. Na tržište Srbije "Telenor" uveo je jedinstvene "Prenesi" pakete i uslugu "Moj meni", koje omogućavaju visoku personalizaciju ponude. Na globalnom nivou, "Telenor" je u drugom kvartalu ostvario prihod od 24,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od sedam odsto.

Prihod "Telenora" u Srbiji porastao za 17,6 odstoKompanija "Telenor" u Srbiji objavila je danas da je u drugom kvartalu ove godine ostvarila prihod od 9,41 milijardi dinara, rast od 17,6 odsto u odnosu na isti period 2010. godine.

Broj korisnika "Telenora" u Srbiji sada iznosi 3,061 miliona.
 
Udeo kompanije koji posluje u okviru norveške "Telenor grupe", po broju korisnika na srpskom tržištu mobilne telefonije, sada je veći od 35 odsto.
 
"Ovaj visok rast prihoda u kombinaciji sa stalnim poboljšanjem kontrole i upravljanjem troškova, doveo je do porasta nominalne dobiti pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) za više od 30 odsto", kazao je izvršni direktor finansija u "Telenoru" Gabor Kočiš.
 
Kočiš je dodao da je na kraju drugog kvartala, renovirano je 50 odsto "Telenorove" mreže u Srbiji, što je uticalo na porast kapitalnih troškova.

Na tržište Srbije "Telenor" uveo je jedinstvene "Prenesi" pakete i uslugu "Moj meni", koje omogućavaju visoku personalizaciju ponude.
 
Na globalnom nivou, "Telenor" je u drugom kvartalu ostvario prihod od 24,4 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od sedam odsto.

Nominalna dobit pre odbijanja kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 7,5 milijardi norveških kruna.

Istovremeno broj mobilnih korisnika "Telenora" uvećan je za osam miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik